Onderwijsonderzoek voor de praktijk en ontwikkeling met de praktijk

Eduseries biedt gecertificeerde nascholing over actuele thema's, op het gebied van ontwikkeling, educatie en passend onderwijs. Onze EduSeries komen tot stand in nauwe samenwerking met experts van universiteiten, opleidingen en scholen.

Nascholing voor scholen, teams of individuele leraren

Wij bieden zowel teamtrainingen als individuele professionalisering voor het po, vo en mbo. Ook maatwerk per team, school of scholenkoepel is mogelijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden die aansluiten bij jouw situatie.

Tijd- en plaatsonafhankelijk leren én tijdens studiebijeenkomsten

'Blended learning' binnen onze EduSeries betekent leren via (multi)media, schriftelijk studiemateriaal, webinars én contactbijeenkomsten. Gedeeltelijk online, dus studeren waar, hoe en wanneer het jou schikt.

Samenwerken in een netwerk

Voor ons staat scholing in netwerken of teams centraal. Daarnaast maken we de praktijk zichtbaar in de scholing via video’s. Daarom combineren we online kennisoverdracht en feedback met het uitwisselen van ervaringen in de praktijk. Door deze manier van werken ervaren professionals hoe fijn het is te leren waar en wanneer je wilt, waardoor de werkdruk minder hoog is.

650
cursisten
15
docenten
20
EduSeries, Edubites en demo's


Wat zeggen onze cursisten?

"Effectieve manier van werken: door de combinatie van eerst online en daarna contact viel er ook echt wat te bespreken tijdens de contactbijeenkomst. We hadden allen hetzelfde bestudeerd, wat gedeelde kennis gaf, de bespreking leidde tot gedeelde taal over de gedeelde kennis."

"Het was heel fijn af en toe een filmpje/presentatie meermaals te kunnen bekijken of te kunnen stoppen en aantekeningen te maken. Daarnaast vond ik de inhoudelijke bijdragen van de anderen zeer interessant om te lezen!"

"Ik vond deze manier van studeren erg prettig. Vooral omdat ik zo zelf kon plannen wanneer ik tijd had om aan mijn opdrachten te gaan werken. Bedankt voor alles!"

“De leeromgeving werkt gemakkelijk en snel. De filmpjes zijn effectief en leerzaam. Het boek is makkelijk te lezen en bevat goede handvaten om in de praktijk weer te kunnen toepassen wat er is geleerd. Degene die de studiebijeenkomst gaf, was enthousiast en motiverend.”

Uitgelicht: EduSerie Lessen in orde

Expertdocent: Peter Teitler. Aan de hand van EduTalks door Peter, praktijkopnames in zijn klas, opdrachten en samenwerkingsmogelijkheden krijg je inzicht in hoe je meer rust en orde en een beter leerklimaat in je klas kunt creëren.

Denk mee over Meer lezen, beter in taal - vmbo

Expertdocent: Kees Broekhof. Meer lezen is een van de meest onderschatte effectieve maatregelen om taalachterstand te bestrijden. Kees Broekhof en Eduseries ontwikkelen dit schooljaar een cursus, samen met vmbo-scholen en bibliotheken. Meld je aan voor de proefversie en denk mee over de cursus!

Taalgericht W&T-onderwijs

Doceer jij natuur en techniek of taaldidactiek op de pabo? Wil je jouw studenten op een effectieve manier kennis en vaardigheden aanleren met betrekking tot taalgericht W&T-onderwijs? Ben je, kortom, geïnteresseerd in de kracht van de combinatie van beide vakken? Meld je dan samen met je collega aan voor de cursus (EduSerie) en het netwerk ‘Taalgericht W&T-onderwijs: de kracht van de combinatie’!

De blended cursussen van Eduseries

Onze cursussen bestaan uit online lesmodules binnen een persoonlijke digitale leeromgeving, aangevuld met studiebijeenkomsten onder leiding van een expert-docent.

BEKIJK DE INTRODUCTIEVIDEO LEES MEER OVER ONSHet online gedeelte van een EduSerie voer je uit achter je eigen computer, op een moment dat het jou schikt.

Binnen de online leeromgeving vind je verschillende vormen van kennisoverdracht:

EduTalks

EduTalks zijn korte online colleges van inhoudelijke experts, ondersteund door beeld en tekst.

Webinars

Een online maar live 'vragenuurtje' met kennisoverdracht door de docent of inhoudelijke expert.

Praktijkopnames

Opnames in de klas of school, met praktijkvoorbeelden, interviews en toelichting door leraren zelf.

Literatuur

Relevante en actuele artikelen en verwijzingen naar online materiaal vergroten je kennis.

Podcasts

Geluidsopnames van een inhoudelijk verhaal van een expert of een door hem of haar ingesproken blog

Online community

Via een online community onderhoud je contact met collega's, wissel je praktijkbeelden uit, deel je informatie en geef je je eigen ontwikkeling vorm.

WIJ WERKEN SAMEN MET: