Introductie

Ga jij werken met of ben je net begonnen op een school waar al wordt gewerkt met Expliciete Directe Instructie, oftewel EDI? Of wil je meer weten over EDI en of dit iets voor jou is? Dan kun je via deze EduSerie kennismaken met de kern van EDI, het geven van goede instructie en het stimuleren van actieve betrokkenheid van leerlingen bij de inhoud van je lessen. Via een combinatietraining waarbij je zowel online scholing krijgt als een studiebijeenkomst, oefen je met verschillende technieken, zoals het beurtenbakje en wisbordjes. De EduSerie EDI voor ‘instromers’ biedt niet alleen kennisoverdracht, maar is ook een vaardigheidstraining.

De EduSerie Inleiding EDI voor ‘instromers’ bestaat uit een digitale training met opdrachten aan de hand van EduTalks van Marcel Schmeier. Dit gedeelte voer je, samen met een collega óf individueel, uit op een moment dat het jou schikt.

Daarnaast leer je tijdens een bijeenkomst van één middag de fijne kneepjes van Explicite Directe Instructie en oefen je met de verschillende technieken. Deze studiebijeenkomst vindt plaats bij Expertis in Amersfoort. De groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers, waardoor interactie en persoonlijke aandacht gewaarborgd zijn.


Doelgroep

De EduSerie is bedoeld voor instromende leerkrachten in het (speciaal) basisonderwijs, van wie de collega’s al een cursus EDI hebben gevolgd en met EDI werken. Tevens is de EduSerie geschikt voor leerkrachten die kennis willen maken met EDI en ermee aan de slag willen om het uit te proberen.
Aan deze cursus kunnen ook ib’ers, leraren, besturen en post-hbo docenten deelnemen.
Wij raden aan om de cursus samen met een collega te volgen zodat jullie samen kunnen reflecteren op het geleerde.

 

Bestellen

Deelname aan de EduSerie kost € 235,- inclusief btw per persoon. Ga voor bestellen naar de bestelpagina.

Modules

Hieronder vind je een kort beschrijving van de inhoud per module/hoofdstuk:

1. Inhoud en opzet van de EduSerie

Maak kennis met de inhoud van de EduSerie en de opzet van de leeromgeving.

2. EDI in een notendop

In de eerste module van de EduSerie maak je kennis met EDI: wat is het, waarom is het belangrijk en welke hulpmiddelen kun je gebruiken.

3. Lesdoelen

In de tweede module gaan we dieper in op het formuleren van heldere lesdoelen en hoe je deze met je leerlingen kunt delen.

4. De vorm en inhoud van instructie

In de derde module van deze EduSerie leer je meer over hoe je een goede instructie vormgeeft en welke inhoud hierbij aan bod zou moeten komen.

5. Studiebijeenkomst

Tijdens de studiebijeenkomst van de EduSerie leer je niet alleen meer over de fijne kneepjes van expliciete directe instructie, maar oefen je ook met de verschillende technieken.

6. Weer op school

In de laatste module combineer je de theorie uit het online gedeelte en de praktijk van de studiebijeenkomst in een afrondende opdracht.