Introductie

In samenwerking met Peter Teitler, docent en auteur van de boekenserie 'Lessen in orde', is een gelijknamige EduSerie ontwikkeld die concrete handvatten geeft aan de theorie in het boek voor de opleidingen. Docenten en studenten krijgen aan de hand van videopresentatie met veel voorbeelden, videobeelden uit de praktijk, opdrachten en samenwerkingsmogelijkheden, meer inzicht. Tip: vraag ook een lezing van Peter Teitler aan tijdens een studiedag!

De EduSerie is bij uitstek geschikt voorde lerarenopleidingen en teams en scholen die een beter leerklimaat willen realiseren. De inhoud ondersteunt en versterkt aankomende en beginnende leraren, maar biedt ook voor meer ervaren docenten verhelderende inzichten. De doelgroep vormen zowel leraren in het voortgezet onderwijs als in het mbo.

 

  Opzet

  Met de EduSerie Basismodule: Lessen in orde in het kort, leer je binnen een toegankelijke en flexibele online leeromgeving. Je krijgt actuele achtergrondkennis aangeboden via video’s en opnames in de klas. Aan de hand van praktische opdrachten en tips ga je met deze kennis aan de slag in jouw eigen praktijk.

  De modules volg je online; je kunt dus leren waar een wanneer het jou uitkomt. 

  Naast de inhoudelijke modules krijgen deelnemers ook toegang tot een besloten online kenniskring, waar je je medecursisten ontmoet. Hier kun je (les)ideeën en ervaringen uitwisselen, praktijkvoorbeelden delen en je eigen leren verder vormgeven. De expert-docent is beschikbaar voor ondersteuning.

   

  Over de expert-docent

  Peter Teitler was jarenlang verbonden aan het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht met als specialisme het omgaan met gedragsproblemen. Hij staat zelf voor de klas en is lerarenopleider.

  Bekijk ook de video-biografie van Peter Teitler via onderstaande verbinding. 

    

   

   

   

  Modules

  Hieronder vind je een kort beschrijving van de inhoud per module/hoofdstuk:

  1. Inleiding op de EduSerie

  Kennismaking met de inhoud van de EduSerie en de online leeromgeving.

  2. Operatief handelen

  In deze module gaan we in op operatief handelen van de docent. Wat kun je als docent doen aan lastig gedrag van de leerlingen in de groep? Tien tips die je houvast geven voor het omgaan met gedrag in de klas vormen de basis van de module.

  3. Afronding

  Ter afsluiting van de EduSerie 'Lessen in orde - basismodule' reflecteer je op jouw leerdoelen en horen we graag wat je van de inhoud van de cursus vond.