Skip to content

De 6 rollen van de leraar in een online omgeving


Cursus
Neem contact op voor informatie over het deelnemen aan deze cursus:
Contact opnemen

Scholen hebben in de afgelopen periode enorme stappen gezet in het ontwikkelen van online lessen en leren op afstand. Leraren hebben zich ICT-toepassingen eigen gemaakt. Leerlingen hebben vanuit huis lessen gevolgd: klassikaal, een-op-een, synchroon en asynchroon, ... Nog nooit heeft het onderwijs zich zo snel ontwikkeld.

Het onderwijsproces is de laatste werken veranderd en zal in de toekomst blijven veranderen. Denk daarbij aan de nieuwe werkelijkheid van de anderhalvemetermaatschappij. Hoe kunnen we met ons onderwijs anticiperen op deze toekomst?

Eduseries en Martie Slooter bieden deze EduSerie aan naar aanleiding van de driedelige webinarserie 'De zes rollen in een online omgeving'. Deze webinarserie is uitgezonden in april 2020 om leraren handvatten aan te reiken bij het opzetten en uitvoeren van hun online lessen. De koppeling van blended learning en De zes rollen van de leraar brengt ons dichter bij het onderwijs van de 21e-eeuw.

We bieden deze EduSerie aan in ons LMS zodat je gelijk een beeld krijgt van de mogelijkheden van een digitale leeromgeving. Je krijgt een indruk van hoe het eruit ziet en werkt, en je ervaart wat een leerling/student ervaart bij het doorlopen van een online cursus.

 

Meer informatie over en bestellen van deze Eduserie 

Dit is de opzet van de modules:

1. Over deze EduSerie

Korte introductie over de opzet en bedoeling van deze EduSerie, die is voortgekomen uit de driedelige webinarserie (april 2020) over de zes rollen van de leraar in een online omgeving.

2. Online lesgeven volgens het rooster

In deze module reflecteer je op de basisvorm van online lessen: klassikaal, volgens het rooster en docentgestuurd. Je kunt zo bepalen wanneer deze lesvorm geschikt is om in te zetten, en wat de voor- en nadelen zijn.

3. Verdieping: de online leerlijn van de leraar

Deze module geeft een verdieping op de rol van de leraar in een online omgeving. De leerlijn van de leraar staat centraal. Daarnaast komen concrete inhoudelijk onderwerpen aan bod als leerdoelen, werkvormen en differentiatie.

Terug naar boven