Introductie

In samenwerking met Peter Teitler, docent en auteur van de boekenserie 'Lessen in orde', is een gelijknamige EduSerie ontwikkeld die concrete handvatten geeft aan de theorie in het boek. Lessen in orde gaat over het creëren van een plezierig leer- en leefklimaat in de klas en de gehele school, en over het aanpakken van ordeverstoringen. In de EduSerie Lessen in orde krijgen (beginnende) leraren en studenten aan de hand van videopresentatie met veel voorbeelden, videobeelden uit de praktijk, opdrachten en samenwerkingsmogelijkheden, handvatten om dit klimaat te realiseren.

De EduSerie is bij uitstek geschikt voor teams en scholen die een beter leerklimaat willen realiseren en daarnaast voor de lerarenopleidingen. De inhoud ondersteunt en versterkt aankomende en beginnende leraren, maar biedt ook voor meer ervaren docenten verhelderende inzichten. De doelgroep vormen zowel leraren in het voortgezet onderwijs als in het mbo.

 

  Opzet

  Met de EduSerie Lessen in orde - basismodule leer je binnen een toegankelijke en flexibele online leeromgeving. Je krijgt actuele achtergrondkennis aangeboden via video’s en opnames in de klas. Aan de hand van praktische opdrachten en tips ga je met deze kennis aan de slag in jouw eigen praktijk.

  De modules volg je online; je kunt dus leren waar een wanneer het jou uitkomt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met de andere cursisten onderling (les)ideeën en ervaringen uit te wisselen, praktijkvoorbeelden te delen en je eigen leren verder vorm te geven.

  De cursus wordt gevalideerd door Registerleraar zodra dit weer mogelijk is. In schooljaar 2018-2019 is het helaas niet mogelijk om een aanvraag te doen. Na afronding van de EduSerie ontvang je wel een certificaat van deelname.

   

  Inschrijven

  De EduSerie bestaat uit een basistraining die je in de online leeromgeving op je eigen tempo kunt doorlopen. 

  • Prijs basismodule (module 1) per persoon: € 50,- (incl. btw). Schrijf je hier in.
  • Het handboek Lessen in orde kun je bestellen bij Coutinho.
  • Studiebijeenkomst of workshop met Peter Teitler is mogelijk op aanvraag, teams krijgen hiervoor korting.

   

   

  Over de expert-docent

  Peter Teitler was jarenlang verbonden aan het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht met als specialisme het omgaan met gedragsproblemen. Hij staat zelf voor de klas en is lerarenopleider.

  Bekijk de video-biografie van Peter Teitler via onderstaande verbinding. 

    

   

   

  Modules

  Hieronder vind je een kort beschrijving van de inhoud per module/hoofdstuk:

  1. Inleiding op de EduSerie

  Kennismaking met de inhoud van de EduSerie en de online leeromgeving.

  2. Operatief handelen

  In deze module gaan we in op operatief handelen van de docent. Wat kun je als docent doen aan lastig gedrag van de leerlingen in de groep? Tien tips die je houvast geven voor het omgaan met gedrag in de klas vormen de basis van de module.

  3. Afronding

  Ter afsluiting van de EduSerie 'Lessen in orde - basismodule' reflecteer je op jouw leerdoelen en horen we graag wat je van de inhoud van de cursus vond.