Skip to content
Edubites: gratis 'hapjes' voor je hoofd

Edubite: Wees niet jezelf, wees professioneel


Cursus
Geen inschrijfcode vereist
Inschrijven

Studenten krijgen tijdens hun lerarenopleiding vaak het advies om later als docent vooral jezelf te zijn. De vraag is of dit een verstandig advies is. Zo valt het bijvoorbeeld niet mee om 'jezelf' te veranderen wanneer je als docent problemen met een leerling of een klas ervaart. Daarnaast is het tonen van bepaalde emoties soms onwenselijk, wanneer het op dat moment niet effectief is.

In deze Edubite krijg je één van de tien tips aangereikt die Peter Teitler in de EduSerie Lessen in orde de revue laat passeren. Je reflecteert op deze tip en bekijkt hoe je deze toe kunt passen in jouw onderwijspraktijk.

 

Inschrijven

Meld je aan via de knop 'Inschrijven' aan de linkerkant van het scherm. Je maakt een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord aan dat je gedurende een week kunt gebruiken.

Je inschrijving blijft een week actief. In die periode kun je video's (opnieuw) bekijken, literatuur raadplegen en opdrachten maken. Na deze periode wordt je account bij Eduseries automatisch afgesloten en verwijderen wij al jouw gegevens. Je ontvangt twee dagen vooraf een waarschuwing.

Wanneer je een andere Edubite of een EduSerie wilt volgen, dien je je dus weer opnieuw in te schrijven als gebruiker. Als je ingeschreven wilt blijven, laat dat ons dan even weten via: info@eduseries.nl

 

Over de Edubites van Eduseries

Edubite zijn lesmodules waarin je in korte tijd een ‘hapje’ kennis krijgt waar je direct mee aan de slag kunt in jouw dagelijkse (les)praktijk. Afhankelijk van de diepgang duren Edubites 15 tot 30 minuten.

De Edubites van Eduseries bestaan standaard uit drie pijlers:

  • 'Kijken en luisteren': kennis ophalen door middel van een video of podcast;
  • 'Denken': verdiepende literatuur en/of reflectie;
  • 'Doen': een praktische toepassing of opdracht in de eigen (les)praktijk.

Afhankelijk van het onderwerp van de Edubite kan de volgorde van deze pijlers wisselen, of worden zij aangevuld met andere leermiddelen. 

 

 

Wij hopen je te inspireren!

 

Dit is de opzet van de modules:

1. Jouw Edubite

Welkom bij Eduseries! We informeren je kort over de inhoud en opzet van deze Edubite en je maakt kennis met de expert-docent.

2. Kijken en luisteren

Aan de hand van twee EduTalks van Peter Teitler krijg je een van tien tips aangereikt voor de eerste lessen met een nieuwe groep.

3. Denken

Verdiep je verder in de tip 'Wees niet jezelf, wees professioneel' en denk na over wat deze tip voor jou betekent.

4. Doen

Maak een persoonlijk plan van aanpak om de de kennis die je hebt opgedaan, toe te passen in jouw lespraktijk.

5. Tot slot

Terug naar boven