Skip to content
Gratis aanbod

Taaldenkgesprekken met nieuwkomers


Cursus
Geen inschrijfcode vereist
Inschrijven

Inhoud Edubite-serie

Deze Edubite-serie bestaat uit drie Edubites: 

  • Edubite 1: Begin vroeg
  • Edubite 2: Feedback geven
  • Edubite 3: Balans in inbreng

Je krijgt de eerste drie weken elke week toegang tot een nieuwe Edubite. In een totale periode van vier weken kun je de inhoud van de onderdelen doorlopen, video's (opnieuw) bekijken, literatuur raadplegen en opdrachten maken. Na deze periode wordt je account bij Eduseries automatisch afgesloten en verwijderen wij al jouw gegevens. Je ontvangt vijf dagen van tevoren een waarschuwing.

 

Over de Edubites van Eduseries

Edubite zijn lesmodules waarin je in korte tijd een ‘hapje’ kennis krijgt waar je direct mee aan de slag kunt in jouw dagelijkse (les)praktijk. Afhankelijk van de diepgang duren Edubites 10 tot 30 minuten.

De Edubites van Eduseries bestaan standaard uit drie pijlers:

  • 'Kijken en luisteren': kennis ophalen door middel van een video of podcast;
  • 'Denken': verdiepende literatuur en/of reflectie;
  • 'Doen': een praktische toepassing of opdracht in de eigen (les)praktijk.

Afhankelijk van het onderwerp van de Edubite kan de volgorde van deze pijlers wisselen, of worden zij aangevuld met andere leermiddelen. 

 

Inschrijven

Meld je aan via de knop 'Inschrijven' aan de linkerkant van het scherm.

Kies voor 'Nieuwe inschrijving' in het aanmeldscherm en maak een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord aan. Deze inloggegevens kun je gedurende een maand (vier weken) gebruiken.

Wanneer je een andere Edubite of een EduSerie wilt volgen, dien je je dus weer opnieuw in te schrijven als gebruiker. Als je ingeschreven wilt blijven, laat dat ons dan even weten via: info@eduseries.nl

 

Wij hopen je te inspireren!

 

Dit is de opzet van de modules:

1. Over de Edubite-serie

Welkom bij Eduseries! We informeren je kort over de inhoud en opzet van deze Edubite-serie en je maakt kennis met de expert-docenten.

2. Begin vroeg

Leerlingen kunnen met heel weinig taal al deelnemen aan een gesprek. Ook als een leerling alleen nog maar losse woorden gebruikt, kan hij een idee overbrengen. Met hulp van jou, en soms van andere leerlingen.

3. Feedback geven

Feedback is er in taaldenkgesprekken op gericht dat het kind meer vertelt, doorgaat met zijn verhaal, of uitlegt wat hij bedoelt. Feedback moet dus gericht zijn op de communicatie.

4. Balans in inbreng

In een taaldenkgesprek praten leerlingen zoveel mogelijk op eigen initiatief. Zolang de inbreng van leerlingen in balans is, bepalen ze zelf wanneer ze de beurt nemen. Alleen als de inbreng uit balans raakt, stuur je bij.

5. Tot slot

Wil je meer leren? Schrijf je in de voor de cursus 'NT2 en meertaligheid: mondelinge taaldidactiek'.

Terug naar boven