Skip to content
Alle EduSeries

kan weggegooid


Cursus
Neem contact op voor informatie over het deelnemen aan deze cursus:
Contact opnemen

In samenwerking met Peter Teitler, docent en auteur van de boekenserie 'Lessen in orde', is een gelijknamige EduSerie ontwikkeld die concrete handvatten geeft aan de theorie in het boek. Lessen in orde gaat over het creëren van een plezierig leer- en leefklimaat in de klas en de gehele school, en over het aanpakken van ordeverstoringen. In de EduSerie 'De tien tips in jouw klas' krijgen (beginnende) leraren en studenten aan de hand van videopresentatie met veel voorbeelden, videobeelden uit de praktijk, opdrachten en samenwerkingsmogelijkheden, handvatten om dit klimaat te realiseren.

    Opzet

    Met de EduSerie De tien tips in jouw klas leer je binnen een toegankelijke en flexibele online leeromgeving. Je krijgt actuele achtergrondkennis aangeboden via video’s en opnames in de klas. Aan de hand van praktische opdrachten en tips ga je met deze kennis aan de slag in jouw eigen praktijk.

    De modules volg je online; je kunt dus leren waar een wanneer het jou uitkomt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met de andere cursisten onderling (les)ideeën en ervaringen uit te wisselen, praktijkvoorbeelden te delen en je eigen leren verder vorm te geven.

    Na afronding van de EduSerie ontvang je een certificaat van deelname.

     

    Inschrijven

    De EduSerie bestaat uit een training die je in de online leeromgeving op je eigen tempo kunt doorlopen. 

    • Prijs module per persoon: € 75,- (incl. btw). Bestel direct
    • Het handboek Lessen in orde kun je bestellen bij Coutinho.
    • Studiebijeenkomst of workshop met Peter Teitler is mogelijk op aanvraag; teams krijgen hiervoor korting.

     

    BESTEL DEZE EDUSERIE

     

    Over de expert-docent

    Peter Teitler was jarenlang verbonden aan het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht met als specialisme het omgaan met gedragsproblemen. Hij staat zelf voor de klas en is lerarenopleider.

    Bekijk de video-biografie van Peter Teitler via onderstaande verbinding. 

      

     

    BESTEL DEZE EDUSERIE

    Dit is de opzet van de modules:

    1. Inleiding op de EduSerie

    Kennismaking met de inhoud van de EduSerie en de online leeromgeving.

    2. Tien tips en een gereedschapskist

    In deze module gaan we in op operatief handelen van de docent. Wat kun je als docent doen aan lastig gedrag van de leerlingen in de groep? Tien tips die je houvast geven voor het omgaan met gedrag in de klas vormen de basis van de module.

    3. Afronding

    Ter afsluiting van de EduSerie 'Lessen in orde - basismodule' reflecteer je op jouw leerdoelen en horen we graag wat je van de inhoud van de cursus vond.

    Terug naar boven